Zdravilec in ezoterik Ruben Papian

Živimo v socialnem suženjstvu

V raziskovanju delovanja človeških možganov, čustev, oblik in barv, ki vplivajo na nas, raziskovanju sanj in kreiranju pripomočkov, ki odkrivajo nove poti, deluje mistično, skorajda čarovniško in zelo suvereno. Upam, da tudi zaradi etike, ki mora biti najpomembnejši sopotnik vseh – tudi ezoterikov!

Pred osemnajstimi leti, ko sem ga spoznala in smo skupaj odkrivali svet mentalnih in drugih možnosti, se je nekaj let profesionalno posvečal zdravljenju z bioenergijo, mentalnim svetom in raziskovanjem sebe in soljudi. Dvajset let zatem je Armenec, ki je v Moskvi sicer študiral, a se bolj posvetil vprašanjem skrivnosti delovanja človeka, paraznanosti, ezoterike, tistega, kar se dogaja znotraj snovi/materije in se ne da zaznati samo a čutili, očitno napredoval.

– Pred osemnajstimi leti ste nam med drugim dopovedovali, da je imidž izredno pomemben. To za vas še drži, imate imidž mistika?

– Pomemben je v skladu in odvisno od tega, s čim se človek ukvarja. Imidž je umetna kategorija, ki ju geni in vzgoja včasih razkrivata: izredno težko je popraviti vidike vzgoje, v genetskem zapisu pa so manjki, ki se jih s srajco in nogavicami ne da zamenjati. Pri pozicioniranju v družbi pa je imidž pomemben. Če lahko sodim o svojem imidžu, o tem, kaj pravijo drugi, ja, je mističen. Moj imidž je takšen: nihče ne razume, kaj sem.

– Pa vi veste kaj, kdo ste?

– Malo vem, a ne veliko. In iskreno: hvala bogu, da je tako, kajti če bi povsem razumel kaj sem, bi bilo z mojim razvojem konec. Realno lahko rečem, da sem v fazi intenzivnega razvoja šele od leta 2005. Do takrat so bile seveda spremembe radikalne, nenavadne za običajnega človeka in za pogled od zunaj, toda ker jaz živim v svoji koži, vem, kaj doživljam vsak dan. Če pogledam in vzporejam hitrost, intenzivnost in razpon svojega razvoja lahko rečem, da sem do pred štirimi leti rasel v koren, zdaj pa cvetim v višave.

– Nekoč ste se deklarirali kot bioenergetika, svetovalca, zdravilca, zdaj ste pa kaj?

– (Zadovoljen nasmeh) Od takrat nisem toliko v ljudeh in z ljudmi. Seveda moje delo zahteva komunikacijo, a nisem toliko v javnosti – povečal pa se je moj razpon. Ne da se me klasificirati, to, kar sem nekoč bil, je sekundarno. Zdaj globlje razumem delovanje človeškega mehanizma – prej tega nisem vedel, pa ne zato, ker bi bil neumen, le dovoljeno mi ni bilo. Bolj zrel sem.

– Govorite o drugačnih virih informacij?

– Ne. Vsak vir, predvsem gen in to, kar je v njem, je globoko – vse izhaja od tu. Pojavljati so se začeli podatki, ki rušijo svojo predstavo o sistemu do zdaj. To ni dobesedno rušenje, je dopolnjevanje in menjavanje. Lagal bi, če bi rekel, da so ti podatki, ki sem jih dobival, name delovali blago. Ne, bolelo je! Moral sem lomiti tisto, kar sem ustvarjal dvajset let, ker sem doumel, da sistem deluje drugače. Toda svojim postulatom se lahko odrečejo le močni. Reorganiziral sem se.

– Dajva tole pojasniti konkretno in razumljivo. Ste še vedno bioenergetik? Se ukvarjate z ezoteriko, energijami?

– Še vedno pomagam ljudem. Še vedno sem ezoterik. Energija pa – ljudje si ne predstavljajo dobro, kaj to pomeni. Naj razložim z elektriko: z njo delamo mnogo stvari, od orožja do ščetke za zobe, izumitelj ni vedel, kam vse in kako se bo transformirala. Torej gre za transformacijo iste stvari v različne forme. Enako je tudi z drugimi formami energije, z bioenergijo. Toda kaj je treba delati z njo? No, tu se skriva znanje.

– Drži, da smo mi sami največji proizvajalci bioenergije, ki se odraža na vseh področjih našega delovanja? Ja? Razložite, prosim.

– Nismo samo mi, vsa narava je. Največji proizvajalec energije je tisto, kar se giba najhitreje – energija je rezultat gibanja. Misel je produkt nekih gibanj, je končna faza.

– Kaj pa je potem začetna faza?

– (Smeh) Da, še vedno želite v nekaj urah izvedeti vse! A pojdiva po vrsti: v naravi je najhitrejša v spreminjanju biološka materija celica – zato nas je toliko. Hitrejša kot je materija, več energija se proizvaja. Če to pomnožimo s številom celic v kateremkoli biološkem organizmu, dobimo abnormalno energijo. Ljudje smo kot čajniki na ognju: kadar spimo, se celice gibljejo počasneje, ko smo budni, čustveni, nastaja energija intenzivno, z njo se napolnjuje biosfera. Tu smo torej zato, da vzdržujemo cikličnost in bogatitev sistema.

– Torej smo neke vrste drva Univerzumu?

– (Nasmeh) Na zemlji biva sedem milijard ljudske proizvodnje, dodajte živalstvo in rastlinstvo itd., – samo iz enega planeta priteka katastrofalno velik energetski generator. To je konstantna eksplozija, ki gre v sončni sistem, v galaksiji je na milijarde sončnih sistemov, na katerih je zagotovo življenje. S tem se polni univerzum, ki funcionira natančno tako, kot vaše telo.

– Torej smo vsi proizvajalci in ustvarjalci?

– Dodajte še, da nam je 70% odstotkov energetskega potenciala neznanega – imenuje se temna energija, z njo nimamo stika.

– Vi ga pa imate?

– To bi bilo preveč pogumno reči, ne vem. Imam pa možnosti občutenja nečesa, kar ni običajno za normalne ljudi. Moral bi biti nečlovek, da bi vedel.

– Torej obstajajo bitja, energetska združenja, ki kreirajo naša življenja, prihodnost?

– Absolutno smo odvisni od juhe, v kateri se kuhamo. Zamislite si, da je vsak med nami zrno graha, ki proizvaja energijo, toda nahaja se v loncu, ki se kuha juha. Jasno je, da je grah odvisen od vode, njene temperature in seveda tudi sam vpliva na vodo, ampak grah se tega in da se je zaradi vode odprl, ne zaveda. Torej, zakaj ste vi takšni, kot ste? Morda zato, ker vas energija, ki vas obkroža in je ne zaznavate, tako oblikuje, vi pa se temu prilagajate. Če povem banalno: ko dežuje, je več depresije.

– Vi te energije zaznavate? Lahko pomagate?

– Lahko pomagam, ampak za tovrstno pomoč ne potrebujem tako visokega ranga, kot je moj.

– Kaj pa je tisto, kar zaenkrat zmorete samo vi?

– Samo jaz in realno samo jaz (nasmeh): naučiti človeka prav to, kako narediti korak izven sebe. In to lahko naredim samo jaz.

– Razložite.

– Spremeniti človeka in njegove odzive, to, kako bo ta juha dišala jutri.

– Vem, da kot zdravilec dobesedno prevohate strukturo človeka s svojimi čutili. Kaj vonjate?

– Zelo dobro vprašanje! Voham absolutno vse! Človek ima pet čutov, realno detektirajo isti razpon, imenujmo ga frekvenco, lahko tudi energijo: oko je zadolženo za vid, nos za vonj itd. Čutila se dopolnjujejo, da bi sistem vedel, kaj se dogaja. Prioriteta sistema je zaščita pred uničenjem.

– Kaj je sistem – zavest?

– Sistem ni zavest, zavest ga samo ovira. Sistem je tisto, kar deluje, ko spite in takrat deluje najboljše. Ko se zbudite, nastane kaos. Ne, to tudi ni duša: izraz duša zveni nekako posladkano, formirali smo jo tako, kot podobo boga, starca z brado, v skladu z našimi hendikepi. Sistem bi lahko bi imenovali bog.

Če se vrneva k čutilom: razpon frekvenc/energij zaznavanja je ogromen; morski pes, recimo, zaznava kapljo krvi na razdalji petih kilometrov, ptica se vrača domov z drugega konca sveta. Torej obstajajo parametri, ki nam niso znani. Če bi imeli možnost širjenja razpona zaznavanja vaših čutov, kaj bi bilo? Nihče vas ni učil kako se gleda, posluša, ta znanost se nahaja v prihodnosti, če pa je že tu, ni narejena za človeka danes. Za super človeka. Svet potrebuje običajne ljudi, ker jih je laže nadzirati.

– V tem naj bi tičal zajec? V nadzoru?

– Naša družba se imenuje visoko razvita družba sužnjev. To je socialno suženjstvo. Realno nas nihče ne nadzira, če pa sprašujete, ali obstaja hirearhija nad človekom – da, obstaja!

– Prosim, razložite.

– Vi, ki ste, recimo, božanski rang, recimo živite v svojem stanovanju: pod vami v kuhinji je sedem milijard hroščev; vsak hrošč misli, da misli, in da je vsak nekaj posebnega.

– Toda ali ni v vsakem hrošču kljub ‘moji superiornosti’ delček mene?

– Je. Toda vi, ki ste druga forma, morate gledati sedem milijard hroščev, ki mislijo, da so pametni. Ljudje smo si izmislili, da smo carji narave. Saj je v vsakem hrošču del boga, toda to ni bog: ta del boga omogoča obstoj in funkcioniranje.

– Dobro, kaj je potem takem s temi drugimi, višjimi formami, za katere smo hrošči in zakaj so? Smo zgolj lutke? So te strukture človeškega porekla?

– Nismo lutke, smo problem. Ta, recimo, višja rasa je biološko gledano – biološko prenovljeno iz človeškega porekla. Naj razložim: če greste recimo v Afriko med plemena izven civilizacije, ste zanje z diktafonom bog; na začetku zanimajo tudi vas, čez deset let vas ne bodo zanimali več, kajti diktafon ne bo več delal. Njim bo še vedno super, vam ne, ker se boste degradirali.

– Kaj pomeni izraz višja rasa?

– Darwin nas je prepričal, da izhajamo iz opic, toda ljudje, ki jih gledava na našem planetu, so umetno naseljena kategorija. Ljudje delajo nekaj, česar ne počne nihče drug: uničujejo, menjajo – in pravijo, da gradijo. Realno je to sprememba popolnoma uravnoteženega stanja in tega v naravni prirodi ni. To je umetno. Če pogledate obnašanje bitja, ki se imenuje človek, ni v skladu z zemeljskim načinom delovanja, kar je že pred petdesetimi leti pripeljalo do krize, zdaj do katastrofe: planet tega ne more vzdržati, prihaja do neuravnovešenosti sistema – zahvaljujoč nam, umetno naseljenim ljudem.

– Kaj torej delajo te višje sile?

– Te so ravno tako biološki proizvodi… Imenujva jih višja rasa: to je civilizacija, ki je bila nekoč na nekem planetu z dovolj tehnologije, da razvije nov planet. A rasi ni bilo treba priti, najpomembneje je bilo, da preide gen.

– Torej naj bi bili vsi del te višje rase?

– Da, vsak človek nosi v sebi ta gen, ki je del vsake naše celice: zato prihaja do evolucije, kajti sam gen je prehajal to fazo večkrat.

– Višja rasa zveni zelo hitlerjansko.

– Nisem najpametnejši na svetu, vse to se je vedelo že na začetku prejšnjega stoletja: zaradi tega se je zgodila prva svetovna vojna, pa druga, da bi se prišlo do tega znanja. Koncept višje rase ni nov, Nemčija je že v prvi svetovni vojni želela najti korenine človeštva. V vsej zgodovini ni noben vojskovodja ali zavojevalec na svoji poti izpustil Egipta in Izraela. Zakaj, kaj je tam?!

– No, sveti gral , pravzaprav skrivnost, ki bi pojasnila, od kje prihajamo in kam gremo.

– Ja, koren človeštva. To je iskal tudi Hitler, ZDA, Anglija, vsi iščejo.

– Ali ta ‘višja rasa’ regulira naša življenja v smislu, da nas ‘razredči’, če nas je preveč?

– Uf, uf. To je povedano zelo ljudsko v negativnem smislu. Oni so naši pro-starši. Oni so na nivoju človeka, mi hrošča. Kako pohoditi hrošča, če veš, da ima tvoj, torej isti gen? Tega ne delajo tako, oni mislijo mnogo širše in globlje. Mi pa uničujemo sami sebe. Toda če vprašate, kakšno je stanje na našem planetu, lahko rečem, da je prišel čas za čiščenje.

– Komunicirate z njimi? In čas za kakšno čiščenje – v smislu vojne?

– Nisem edini, sem eden od mnogih, s katerimi komunicirajo. Oni z menoj – od kje naj bi sicer vse to vedel. Jaz sem premajhen, toda nisem niti tako majhen hrošč, da bi mislil, da sem pameten: pogledam se v ogledalo in vidim hrošča.

– Čiščenja pa – z vojno malo težje, zato ker lahko vsaka bomba učinkuje na formo ekonomijo – to se zdaj dogaja. Naša civilizacija se zdaj nahaja v fazi radikalne spremembe.

– Se vse dogaja pod nadzorom, je načrtovano?

– (Vzdih) Na žalost ne, ker je tu sedem milijard hroščev – vsak od njih misli, da nekaj zna. Včasih se naredi korak nazaj zato, da bi sistem preuredil samega sebe: naj se sami pokoljejo, naj padejo, da se bodo dvignili. Ustvarja se nov sistem. Vse ekonomske težave, nove bolezni, vse je sestavni del sprememb. Več informacij nimam in jih ne smem imeti, ker sem premočen. Kakršnokoli moje pozicionoiraje bi lahko vplivalo na kakšen segment. Leto 2005 je bilo zame težko, ker sem začel ‘izigravati opico’ v smislu hočem-nočem-tako bom-to lahko…, toda s takšnimi silami, kot so v meni, se tega ne sme delati.

– Kaj pa lahko delate s to svojo močjo?

– Ne morem reči, kaj želim s tem početi, toda spremljam stvari, dobivam signale. Zdajle bi moral biti v ZDA, toda še vedno sem v Evropi, v Sloveniji.

– S kakšnim razlogom, kaj pomeni Slovenija za vas?

– Nič. Kličejo me zaradi človeškega razloga: tu sem občasno že dvajset let in zagotovo obstajajo socialni stiki. Slovenije ni v teh globalnih zadevah in ni niti potrebe, da bi bila – te spremembe niso zdrave. Če govoriva o bodočih spremembah lahko rečem, da bo tudi Slovenija del njih tako, kot vse države.

– Torej Slovenija ni bolj varna?

– Sedaj besede varnost ni, ne obstaja. Če žive v sosednjih državah lačni otroci, če se dogajajo migracije ljudi, ne more biti nobena država varna – migracije gredo proti vam. Želim reči, da bo to, kar prihaja, spodbudilo globalne migracije državljanov – govorim o milijonih! Si lahko zamislite, da pride do reorganizacije vodnih površin, kar se na zemlji dogaja vsakih pet tisoč let, ko se zamenjata pola – sever in jug! In zemlja se začne spreminjati. Kaj mislite, da se bo zgodilo z Anglijo? Obstajajo zemljevidi, modelirana varianta, ki kaže, kaj se bo zgodilo, ko se zamenjata pola, ko magnetna se polja zamenjata. Voda (plima in oseka) je odvisna od gibanja lune: če pride samo malo večji komet, pride do porušenja ravnovesja. Anglija, ki je otok, naj bi po teh računih skoraj izginila. Kaj bodo delali ti ljudje?

– Govorite o takšnem možnem scenariju v smislu, kot smo ga videli v enem od filmov, ki govore o novi ledeni dobi?

– Ne v smislu in pustiva led! Preprosto tako: zemlja ‘gre’, voda se dvigne – govoriva o dvajsetih milijonih ljudi!

– Kje boste takrat vi?

– Ne vem, ni važno. Ko bo prišel čas, bom dal signal, slišalo se bo.

– Ste veliko na Nizozemskem, kjer je del vaše družine?

– Nisem veliko tam, prihajam in odhajam, to zemljo dojemam brez smisla. Če smo za zdaj tam to pomeni, da za to obstaja razlog. Moraš imeti talent, da si ‘neumen’, ko je to potrebno – vsi so preveč pametni.

– Biti neumen pomeni, da raje ne preveč vrtati in tuhtati?

– Tako! Niti slučajno ne vrtati. Še enkrat ponavljam: morski pes, ki na razdalji petih kilometrov začuti kapljo krvi, niti slučajno ni pameten, ampak je dovolj neumen, da začuti samo kapljico krvi.

– Kaj čutite vi?

– (Vzdih) Sranje! Velike migracije, velika količina ljudi, ki izgine, kompletna reorganizacija družbe, popolnoma nov ekonomski sistem – čez nekaj sto let. Človek raste, menja se svet, prioritete, razumevanje, dojemanje, želje – spreminja se človek! Kakšen odnos imamo do človeka, ki je živel pred deset tisoči leti? Tudi on je bil človek, a ga ne gledamo kot človeka – prišlo je do transformacije. A je človek: za nas nejasna žival, a smo to vendarle mi. Zamislite si: x tisočega leta  se bo novinar vesoljskega časopisa pogovarjal z nekim bodočim Rubenom in pogovarjala se bosta o ljudeh, ki so pritiskali na gumbe – imeli nas bodo za debile.

– Kaj je s časom in prostorom?

– Kaj veste o tem? Te dogme niso razdelane…

– Se vse dogaja hkrati in čas in prostor ne obstajata?

– Ne obstaja čas, ne obstaja prostor, teh kategorij ni. (Vzame papir iz mize, ga zmečka). Menjam prostor, ki se popolnoma spremeni, a iste točke so v istih koleracijah (na papirju) še vedno tu. To je koncept iz petdesetih, ki je spremenil vse. Kategorije so vedno tu. Vse se dogaja na nek način – ne pozabiva: 70% se nahaja okoli nas, je v nas, imenuje se temna energija, mi pa ne vemo, da obstaja. Tudi to je sestavni del prostora in časa. Naše gledanje na čas in prostor je hendikepirano, ker ne poznamo vseh komponent, ki ustvarjajo te kategorije: nahaja se šele na nivoju faze razumevanja svojega obstoja kot konstrukcija.

– Torej se bo proces, stopnička razvoja drugačnega razumevanja začel čez nekaj let?

– Ne, mnogo kasneje. Za adaptacijo krščanstva je bilo potrebnih tristo let – za kompletno, ki še ni izvršena, je potrebno dodati še tisoč let. Seveda bo šlo hitreje, a ne sme se pozabiti na konfliktne sile, na konfliktna razumevanja, poleg tega pa ima nov ekonomski sistem obstoja človeštva nove module – a še ni ustvarjen. Vsak bo imel svoj modul in tu se bodo pojavljali konflikti.

Na veliko žalost človeštvo niti slučajno ni dovolj pametno, da bi vedelo, v kateri smeri mora iti; vsak segment človeštva ima svojo smer in vsak segment misli, da ima prav – tako pride do konflikta vsega človeštva.

– Torej prihaja do sprememb zaradi nadaljnjega razvoja? Zakaj?

– Ni vprašanje zakaj, tako je: tudi ta planet ima svoje dihanje, svojo pot, ki se menja vsakih pet tisoč let. To je evolucije vsega. Ima svoj tempo. In človek, celo višja rasa, ni nič drugega kot mali, mikroskopski sestavni del sistema. Ti se absolutno prilagajaš sistemu, drugače ne gre.

– Kaj je ta sistem?

– Lahko ga imenujemo bog.

– Torej hrani sam sebe?

– Da, sistem tudi obstaja zato, da hrani samega sebe! To je lonec juhe, v kateri se kuha vse. Toda zato, ker si mali, mikronski, si ne moreš niti predstavljati razsežnosti! Na osnovi svojega malega, mikronskega razuma formiraš boga, ki je razumljiv tebi.

– Ste vi radi v tej juhi?

– Jaz? Saj me nihče ne vpraša, če sem rad. Sem grah v juhi in konec debate…

– Zakaj torej prihaja do preobrazbe človeštva na tako boleč, agresiven način?

– Ker smo samo hrošči, ker se človeštvo nahaja na nivoju spodnjega nivoja intelektualnega razvoja. Vse to, kar vidimo, živimo, je socialno suženjstvo. Iz suženjstva sploh nismo izstopili, le transformiralo se je v neko drugo formo. Smo kot žival v živalskem vrtu, ki so ji povečali kletko in dali občutek svobode.

– Ali ni enako z mentalno korekcijo možganov, ki daje občutek svobode, občutek spremembe?

– Ravno to sem rekel! Vi ne pripadate meni, pripadate nam, državi! Država je struktura razmišljanja nekih ljudi, strukturi, ki se ji je povečala dimenzija. Toda sistem suženjstva se ni spremenil – za to obstaja davčni sistem: človek je rojen, da bo dolžen, torej ne živi, živi, da dolguje in to se imenuje ekonomije. Novi sistem ekonomije vsebuje načela svobode: ko se rodiš, nikomur nič ne dolguješ; nikomur se ni treba zahvaljevati, da obstajaš. Obstajanje je obveza, toda dihanje, energija (voda, hrana), ni od nikogar, zastonj je. Ona je največje blago, s katerim se trguje. Toda zdaj govorim o načelu svobode, ki bo čez x sto let. Človeštvo se menja, ja! Zagotovo je treba nekaj dati, da bi dobil, zdaj pa dajemo zato, da bi sploh obstajali…

OKVIRČEK:

Rodil se je pred oseminštiridesetimi leti v Erevanu, glavnem mestu Armenije. V moskvi je šturiral arhitekturo, medicino in  psihologijo, toda raziskovanje mističnih pojavov in ezoterike (to so vsi procesi, ki se dogajajo znotraj materije, a se jih z našimi čutili ne da detektirati). V zadnjem desetletju preteklega stoletja je prišel v Beograd tam deloval štiri leta, odšel za kratek čas v Slovenijo, od tu pa na Nizozemsko. Tam je deloval in delal kot ekonomski svetovalec različnih korporacij in znanih osebnosti iz sveta politike in zabavne industrije. Je zdravilec, ustanovitelj Inštituta Ruben Papian, učitelj, svetovalec, človek, ki ljubi glasbo in je izredno nadarjen za učenje tujih jezikov – govori jih pet. Deluje na Nizozemskem, v ZDA (Los Angeles) in v Beogradu, bojda pa naj bi tudi v Sloveniji zrasla ‘podružnica’ njegovega beograjskega inštituta.

OKVIRČEK: O mislih in zdravljenju

»V človeški rasi vsak misli da misli, pa ne ve, da je vse že od nekdaj domišljeno. In da so misli enaki radijskim valovom, ki so vsepovsod, le transformirajo se, adaptirajo. V zgornjih slojih atmosferah obstaja tenek sloj potencialov, kjer se konsolidirajjo – bolje rečeno, ki lahko akomulira frekvence mentalnih valov. Imenuje se infosfera. Mentalni valovi so naši, človeški. In zdaj si zamislite, da se vse, kar se je v človeški mentalni sferi proizvedlo v sto tisoč letih obstoja človeka, konsolidira v infosferi. Vse je tam! Je kot internet in mi smo priključeni – to je mentalni internet, naša glava stalno proizvaja misli, signale.

Kako zdravim? Nekaj znam, naučen sem in s tem mislim tudi, da sem naučen dela s svojim ‘računalnikom’, s konstantno povezavo. Toda ker so moji zavestni parametri spremenjeni, bolj razumejo vašo konstrukcijo in je sposoben izbrati prave mentalne signale, ki bodo sprejemali vaše in forsirali določene procese v organskem stanju. Menjam, reprogamiram človeka na način kot dela internet. To bi moral matematično razlagati deset let, čeprav na svojem nivoju vem. Govorim o parametrih, o razvitem očesu, ušesu, prvem sprejemanju informacij o človeku, ki sedi nasproti mene in ne govorim o tem ali je dober ali slab, ampak iz česa je sestavljen… Hočem reči, da je največji ključ do komunikacije s človekom sposobnost tvoje lastne transformacije v slično formo, ki je kompatibilna s tem človekom.«

Vir: “Misteriji – Živimo v socialnem suženjstvu, MIŠA ČERMAK” 2010 Januar, Slovenija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s