Planeta u pubertetu

Earth in adolescence_header

Trenutno se nalazimo u fazi kada se uspostavljaju nove kategorije. U narednom periodu stvoriće se neke nove valute, kao što se to i ranije događalo u ljudskoj istoriji. Neko vreme na globalnom planu biće sve gore, samo će se na različitim geografskim širinama pogoršanje odvijati brže ili sporije, u zavisnosti od mentaliteta. Ali, krizu će svi osetiti jer nas je globalizacija tesno povezala.

Planeta u pubertetu

Ruben Papjan ekskluzivno za “Blic ženu”

Više nismo deca. U tom uzrastu čovečanstvo je bilo pre sto godina. Danas smo stigli do puberteta, što i nije neka zrelost, a pravo pitanje je u kom pravcu treba da se razvijamo.

Od 2009. godine čovečanstvo se nalazi na nivou tinejdžera od 16-17 godina. Za poslednjih sto godina raslo je ogromnom brzinom, više u širinu i visinu nego u glavi. Bili smo deca, sad smo postali tinejdžeri, a to je najopasniji uzrast. Zašto? Čovečanstvo je napravilo mali million stvari, ali još nema osećaj odgovornosti za sve što je stvorilo. Sada se igra sa mogućnostima. Baš zato je upravo u ovom momentu ušlo u fazu tranzicije. I ako svaki pravi pubertetlija ne zna kako da iz krize izađe. Ne postoji nauka koja uči kako se koristi glava, kako se stvari dovode u red, kako se čisti nered iza sebe, kako se misli…

S druge strane, nikoga ne zanima projekat koji bismo mogli nazvati proizvodnjom zrelog, kvalitetnog, operativnog čoveka. Zato što je takvog čoveka teško kontrolisati. Glava mu radi previše dobro, on može da izbaci proizvod koji bi bilo teško kontrolisati. Pogledajte šta se sada događa. Niko ne razume ovu finansijsku katastrofu. Ali kad bolje razmislite, ne postoji nijedan razlog za ovoliku krizu. Nema bombi, a sistem je eksplodirao. I svi to osećaju. Malo manje ili malo više, ali bukvalno svi osećaju da se sve menja. Od vremenskih prilika do monetarnih pravila. A čovek je sastavni deo biologije, prirode, svi osećaju promene i imaju potrebu da im se prilagode. Voljna adaptacija je nemoguća zato što se promene dešavaju na svim poljima. Promene su globalne, a čovek je previše mali, gotovo mikroskopski identitet da bi mogao da sagleda aspekte svih tih promena i da se u hodu adaptira na njih.

-Šta će biti s nama?

-Trenutno se nalazimo u fazi kada se uspostavljaju nove kategorije. U narednom periodu stvoriće se neke nove valute, kao što se to i ranije događalo u ljudskoj istoriji. Neko vreme na globalnom planu biće sve gore, samo će se na različitim geografskim širinama pogoršanje odvijati brže ili sporije, u zavisnosti od mentaliteta. Ali, krizu će svi osetiti jer nas je globalizacija tesno povezala.

Ruben Papjan

Ruben Papjan je čovek s posebnim moćima. Neko ga smatra ezoteristom, a neko magom, ali on kaže da je za njega magija samo korišćenje prirodnih procesa. Još u detinjstvu je umeo nepogrešivo da predvidi budućnost. Ruben je Jermen, a već sa 20 godina odlučio je da poradi na svom daru. Mnogima je pomogao izlečivši ih od neizlečivih bolesti. Sa samo 26 godina postao je ekstrasens Ministarstva spoljnih poslova SSSR-a i otada njegovu pomoć traže mnogi svetski moćnici.

ruben-papian-extrasense

Ruben kaže da se njegova snaga ne krije u paranormalnim sposobnostima, već u znanju o čoveku koje koristi da mu pomogne. U Beogradu je pre 15 godina osnovao razvojni centar.

Za njegov rad “Teorija i metodologija pronalaženja i ubrzavanja razvoja talenata kod talentovane dece“ zainteresovale su se holandske diplomate, pa je u Amsterdamu napravio eksperimentalnu školu za decu, u kojoj se primenjuje njegova metodologija. U “Šelu“ je tri godine obučavao rukovodioce koji su pročitali njegovu publikaciju nazvanu “Operativni sistem korišćenja moždanih potencijala“.

Živ u SAD, oženjen je i ima dvoje dece, ćerku i sina. Rubenov sin je beogradski zet i zato ovaj posebni čovek veoma često posećuje našu prestonicu.

Izvor: ”Blic žena – Planeta u pubertetu”, 2009 Mart

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s