Лечење мислима и ментална корекција

Саму терапију Рубен не назива лечењем, већ искључиво МЕНТАЛНОМ КОРЕКЦИЈОМ. Пацијент затвори очи и опусти се. ИСЦЕЛИТЕЉ ДЕЛУЈЕ СНА­ГОМ МИСЛИ, без додира и махања рукама. САМО МИСЛИМА. Пацијент може имати слабе реакције у виду притиска на очи, лаке вртоглавице или мучнине.

Ментална корекција

Лечење мислима

После Совјетског Савеза, где се прославио новом терапијом, Рубен Папјан у Београду демонстрирајући нови начин лечења.

Рубен Папјан рођен је у Јеревану 1962. године. Од раног де­тињства био je упознат са вели­ким достигнућима развијене традиционалне медицине у Јерменији, посебно са траварством и костотерапијом. Кад је имао деветнаест година мајка му се тешко разболела па је све чешће био у контакту са познатим јерменским исцелитељима. Тако почиње да учи и користи своје исцелитељске потенцијале.

После четири године учења са више учитеља и самосталног истраживања, Рубен Папјан је створио особени начин лечења којим је постигао многе успехе широм Совјетског Савеза, а Југословени су у три наврата имали прилике да осете благодети ове врло успешне терапије.

Мозак, центар свега

Рубен врло једноставно, али теоријски и практично на чврстим основама, објашњава свој принцип рада. Мозак је основни центар контроле целог организма. Мозак прима и даје све информације, које се смештају у свесни или подсвесни део.

Докле год квалитет рада мозга није ометан негативним спољним утицајима или неким лошим унутрашњим стањима, организам беспрекорно функционише. Чим се поремети рад мозга то се одражава и на поремећаје у раду целог тела.

Сам мозак ради преко мисли – то су његови компјутерски језици. Поремећај у раду мозга значи поремећај мисаоног процеса.

Најједноставније је објаснити менталну корекцију као корекцију програма у људском мозгу.

Рубен Папјан снагом свог менталног тела утиче на „поремећајс програма” у мозгу пацијента.

Он помаже да мозак пацијента поново успостави равнотежу, да сам одстрани поремећаје у раду и успостави контролу над ра­дом читавог тела обезбеђујући правилан рад свих органа.

Да објаснимо то на примеру: У мозгу одређене особе долази до поремећаја равнотеже. То се одражава на рад организма и као последица се јавља цироза јетре. Рубен Папјан неће лечити јетру, тј. последицу поремећаја рада у мозгу, већ he утицати на узрок болести, сам мозак. Он ће „променити програм мозга” и учинити да он поново успоста­ви контролу над телом и тако сам излечи оболели орган.

Како изгледа сама терапија? Пацијенти обично долазе већ са дијагнозама. Рубен својом менталном снагом испитује органи­зам и проверава дијагнозу, ако се дијагнозе слажу почиње лечење, а уколико се не слажу тражи узроке тих размимоилажења.

Корекција, не лечење

Саму терапију Рубен не назива лечењем, већ искључиво МЕНТАЛНОМ КОРЕКЦИЈОМ. Пацијент затвори очи и опусти се. ИСЦЕЛИТЕЉ ДЕЛУЈЕ СНА­ГОМ МИСЛИ, без додира и махања рукама. САМО МИСЛИМА. Пацијент може имати слабе реакције у виду притиска на очи, лаке вртоглавице или мучнине.

Већ после прве сеансе мозак пацијента почиње да „мења свој оштећени програм”. Већини пацијената треба око седам терапија да би њихов мозак могао постепено да прими утицај исцелитеља и сам исправио „грешку у раду” доводећи тако организам у стање здравља.

Дејство менталне корекције је далекосежно, снажно и природно. Успостааља се потпуна равнотежа у организму. Мозак, са својим ”новим програмом” во­ди рачуна да не дође до истих или нових поремећаја.

Резултати рада Рубена Папјана су нови, квалитетнији и потпунији начин живота његових пацијената. Већина његових пацијената је 2-3 месеца после терапије, или у току наредних годину дана битно поправила ква­литет свог живљења, како здравственог тако и духовног, јер Рубен својом менталном снагом „натера” мозак болесника.

Рубен Папјан планира да још неколико месеци проведе у Бео­граду и Љубљани пре него што се настани у Швајцарској и отпочне рад у Центру за менталну корекцију у Цириху.

Извор: “Astrosvet – Lečenje mislima i Mentalna korekcija” 1990

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s