U Almati možete postati nadčovek

U Almati se otvorila prva ekstrasens škola, u kojoj, kako tvrdi njen tvorac, svaki kazahstanac može u sebi da otkrije sposobnosti i da nauči da izbavi ljude iz različitih bolesti. Istina, prvi učenici će završiti tek posle tri godine, odnosno i odgovor na glavno pitanje može li se naučiti ekstrasenzorika saznaćemo tek tada.

Sve tajne svih vremena privlače čoveka. Očigledno da zato i postoji takva pretpostavka da upravo ekstrasens i jeste nastarija profesija na svetu.

Šamani i vračevi su postojali u svakom društvu: oni su olakšavali bol, bogove prosili za vremenske uslove i predskazivali budućnost. U drevnim vremenima su obožavani, a u srednjem veku su spaljeni na lomači. U naše vreme, sa ljudima koji imaju sposobnosti nadčoveka, još uvek imamo poseban odnos. Nije tajna da ljudi koji imaju ekstrasens sposobnosti rade u specijalnim službama bezbednosti u mnogim zemljama. Ekstrasensi pomažu u otkrivanju prestupnika, nalaze ljude i skrivene bombe. Danas je ekstrasenzorika sve više izložena pokušajima studiranja od strane učenika koji pokušavaju da se opredele, gde i kako se razvijaju sposobnosti sa prefiksom “nad”. Čak i očajnički pokušavaju da nauče ekstrasenzoriku. Uzgred, u Almaty je dobijanje sposobnosti nadčoveka postalo potpuno realno. Krajem prošle godine u gradu se otvorila prva ekstrasens škola. (Škola za vidovnjake)

“…Takvi su ljudi, žele da znaju, da znaju šta će biti…”, i tu je u pravu autor popularnih sovjetskih peasama. Verovatno je ljude oduvek privlačilo sve što je zagonetno, a posebno to što otkriva zavesu ispred budućnosti. Radoznalost u ljudima je nezasita, svako bi hteo da na trenutak zaviri u budućnost, zna svoju sudbinu i možda nešto pokuša da popravi…

Ja bih otišao kod vidovnjaka, pustio da me nauči…

U poslednje vreme sve češće je moguće čuti ili pročitati o tome da se ekstrasenzorika može naučiti. Pritom brzo i bez napora. Koliko je ova izjava istinita? Zapravo, danas mnoge ljude uzbuđuju pitanja vezana za ekstrasensorne sposobnosti i takvih pitanja je mnogo. Ko su takvi ekstrasensi? Oni imaju dar od rođenja ili su ga stekli? Na koji način su međusobno povezani ekstrasensorika i nauka, i da li među njima postoji veza? Da li je moguće obučiti se za ekstrasens sposobnosti? Postoji li metoda koja pomaže da se ovlada paranormalnim sposobnostima? Vrlo uskoro će na sva pitanja biti moguće dati veoma pouzdane odgovore. U Almaty se otvorila prva ekstrasens škola (Škola za vidovnjake), u kojoj, kako tvrdi njen tvorac, svaki kazahstanac može u sebi da otkrije sposobnosti i da nauči da izbavi ljude iz različitih bolesti. Istina, prvi učenici će završiti tek posle tri godine, odnosno i odgovor na glavno pitanje “Može li se naučiti ekstrasenzorika”? saznaćemo tek tada.

Neobičnu školu u južnom delu prestonice je osnovao Ruben Papian – tvorac Instituta za ezoteriju i parapsihologiju u Beogradu. Škola za buduće vidovnjake nalazi se u prostornom domu koji pripada prilično naprednom delu grada. Na otvaranje škole došao je i sam Ruben koji je sa zadovoljstvom govorio o karakteristikama škole, a rekao je i svoju istoriju poznanstva sa paranormalnim sposobnostima.

“Svakom čoveku je samim rođenjem dat dar, ali mi nemamo znanje da ga pravilno koristimo. Ja sebe ne nazivam ekstrasensom ili isceliteljem, ja jednostavno pomažem ljudima da otkriju svoj potencijal. Čovek može sve, ali za to on treba da dostigne duhovnu slobodu. Za dugi niz godina kod mene nije bilo ni jednog učenika koji nije postigao odlične rezultate i nije prešao na novi nivo”, – kaže Ruben.

Ko sam ja?

Glavna karakteristika škole koja nosi naziv “Sfera” je, kako tvrdi njen osnivač, upoznavanje sa samim sobom. “Svaki čovek ima gomilu sposobnosti za koje ni ne sumnja. On ne zna kako da ih otkrije, kako da ih koristi. U stvari čovek ne zna “ko je on””, kaže Ruben. Adekvatno upoznati sebe i sve na šta si sposoban moguće je u toj jedinstvenoj i unikatnoj školi. A već u toku učenja u potpunosti je moguće da postanete vidovnjaci, iscelitelji, telepate, hipnotizeri… sve zavisi od toga kakve sposobnosti će u sebi čovek iskopati i da li će ih uopšte iskopati. Ali, ako je verovati obećanjima, časovi ekstrasenzorike su nešto kao sto posto dobitna lutrija, tj. paranormalne sposobnosti će imati svi polaznici ove škole.

Uostalom, učenicima koji su već prvog decembra pristupili ka učenju predstoji program od 10 nivoa. Na svakom nivou čovek se približava raznim aspektima svoje suštine. Sami nivoi se sastoje od vežbi i njihovim rađenjem čovek počinje da oseća nešto novo. To je sopstvena unikatna metoda Rubena Papiana koja je osnovana na bioenergiji.  Njenom stvaranju on je posvetio 18 godina.

Škola za vidovnjake – to nije milosrdan projekt. Jedan mesec učenja koštaće minimum 200 tengi. Ograničenja po uzrastu nema, ali decu neće primati u ovu školu. “Treba razvijati ekstrasens sposobnosti posle šesnaeste godine, kada kod čoveka već postoje neka iskustva iz života”, – kaže Ruben. Svi nivoi traju 3 godine i 4 meseca. Isto kao i kod običnih škola, kod učenika škole za ekstrasens biće odmora. “Prekidi nakon završenih nivoa u određenim etapama su prosto neophodni da bi se, tako reći, ojačalo znanje”, – kaže Ruben.

Pored toga, na teritoriji škole će u istoj godini biti postavljena čudo-mašina. Mašina koja pravi čuda je izum Rubena Papiana koju je on nazvao “Piramida”. Ona ima svojstvo da leči i koriguje bioenergiju po želji čoveka. “Takva čudo-mašina postoji još samo u Holandiji i uskoro će se pojaviti u Almaty”, – kaže Ruben.

Nije za ličnu dobit…

Nažalost, u današnje vreme profesija ekstrasensa ne samo da nije stekla veliku popularnost nego i lošu slavu. I kako primećujem, ne bez razloga. Razume se da radoznale isto tako interesuje i pitanje kao što je “Hoće li škola postati izvor pojave prevaranata koji obmanjuju ljude hipnozom?”.

“Čovek počne da upoznaje sam sebe, da raste, ali u prvom redu duhovno da raste. Ne mislim da će ti nakon susreta sa svojim silama biti interesantno da trošiš vreme na sebične ciljeve. To je vrlo prosto. A čovek, što je i pravilno kada raste dohovno, hoće da nastavi da raste. Ali u krajnjem slučaju, za celu istoriju mojeg bavljenja ovim, a to je 30 godina, ja nisam sreo prevaranta. Ja ne učim prostim tehnikama, takvim kao što je hipnoza. Ja učim ljude da spoznaju sami sebe”.

Izvor: “Zakon KZ – В Алматы можно выучиться на сверхчеловека”, 2012 Januar, Kazahstan

Pročitajte još o Rubenu Papianu:
Sajtovi za učenje:
Advertisements

4 Comments to “U Almati možete postati nadčovek”

 1. Dragi Rubene,
  Dvedeset godina se bavim astrologijom, radim u Lisi i Astrologosu kao astrolog, inače sam profesor književnosti i radim i u školi. Jako sam zainteresovana za rekonekciju, odnosno samoisceljenje. Inače, mislim da sam indigo. Imala sam mnogo parapsiholoških iskustava. Nemam novca, ali bih volela da napredujem na polju ovladavanja svojom energijom i pomoći drugima. Razvedena sam majka kćerke i dva sina. Rođena sam 14.10. 1970. u Novom Sadu. Volela bih da mi kažete da li je moguće da me uputite šta da radim.Mnogo vas pozdravljam od srca,Tatjana Drobac.

  • Postovana Tatjana,

   063 726-0078 je telefon Sfera Movement-a odnosno Rubenovog centra za alternativnu medicinu. Tu se mozete raspitati za sve informacije koje vas zanimaju. Srdacan pozdrav, Administratorski tim Rubena Papiana.

 2. pozdrav :)
  kakve su mogućnosti za edukaciju i saradnju sa centrom?Bavim se reikijem 8 godina,radim na samorazvoju i primetila sam da su mi se razvile neke sposobnosti,kao npr, “intuitivno očitavanje”,jaka empatija i sl. Želela bih da ih razvijem što je moguće više.
  Hvala i srdačan pozdrav od Mirjane Antić Trajanovski
  Kragujevac

  • Poštovana Mirjana,

   adresa centra “SFERA” Rubena Papiana je Murmanska 10b, Zvezdara, Beograd. Možete se javiti i na brojeve telefona:
   063/726-00-78 ili 011/382-22-02 svakog radnog dana od 12-20h.

   U centru SFERA se organizuju brojni kursevi i predavanja, uvek ste dobrodošli.

   Sradačan pozdrav!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s